Nieuwe namen: Peter Beets Trio feat. Eric Alexander (U.S.A.) en Steffen Morrison

Nieuwe namen: Peter Beets Trio feat. Eric Alexander (U.S.A.) en Steffen Morrison
23 februari 2018 Gino

Doetinchem, 23 februari 2018

Na de bekendmaking van Jeangu Macrooy, Boris, Zo! Gospel Choir en George Baker voegt DjazzVibes vandaag nieuwe namen toe aan het programma voor 25, 26 en 27 mei 2018: Peter Beets Trio met Eric Alexander (U.S.A.) en Steffen Morrison.

Peter Beets Trio feat. Eric Alexander

Het Peter Beets trio met Marius Beets op bas, staat bekend als “World Class Jazz-act” en vormt met Eric Alexander een internationaal “Champions League” team.

Contrabassist Marius Beets speelt op het DjazzVibes-festival nummers van zijn nieuwe album ‘Here’s your captain speaking’. Zijn composities, met aanstekelijke thema’s en swingende grooves, vertolkt hij samen met de Amerikaanse tenorsaxofonist Eric Alexander en pianist Peter Beets.

Eric Alexander (tenor-saxofoon) werd bekend in 1991 toen hij tijdens de Thelonious Monk International Jazz Saxophone Competition tweede werd tussen Joshua Redman en Chris Potter. In zijn spel is de echo van de belangrijkste saxofonisten uit de Gouden Eeuw van de Jazz terug te horen. Zijn geluid is te vergelijken met een doorbrekende zon bij een bewolkte hemel.

Peter Beets (piano) laat muzikaal niets onbesproken. Hij swingt met grote autoriteit, continu nieuwe ideeën spuwend, improviserend alsof hij vanaf zijn geboorte niets anders gedaan heeft.

Steffen Morrison

Steffen Morrison is een zanger bij wie pure soul door de aderen stroomt.
Het zijn artiesten als Steffen Morrison die het oude soulgeluid weer tot leven brengen en er een nieuwe, opwindende eigen draai aan geven.

Afgelopen zomer was Steffen niet te missen op de podia. Hij tourde langs meer dan 30 festivals. Onlangs is hij uitgeroepen tot Nieuwe Naam van Radio 2. Zijn single Old Enough To Know Better werd onlangs uitgeroepen tot Topsong op Radio 2 en is momenteel veelvuldig op de radio te horen.

Komende tijd is de zanger door het hele land te zien, zowel als hoofdrolspeler in de reprise van I’m A Soulman, als optredens met zijn eigen ‘The Band of Brothers’. Ondertussen werkt Morrison ook aan nieuw materiaal dat in het voorjaar van 2018 verschijnt en die hij presenteert tijdens de Movin On’ Tour die op 5 april van start gaat in Paradiso. Maar zondag 27 mei, laat hij de borden van de 50 meter lange brunch-tafel dansen met zijn band tijdens de Brunch @ Bourbon Street!

Tickets voor de inmiddels traditionele zondagse Djazzbrunch in de open lucht komen binnenkort online.

 

Eric Alexander

Steffen Morrison