Programma

Programma DjazzVibes 2019

Vrijdag 24 mei

10.00 – 13.30 @ de Muziekschool
Prinses ChristinaConcours
Voor basisschoolklassen organiseert DjazzVibes ook dit jaar weer lessen van de winnaars van de Jazzvariant van het Prinses ChristinaConcours. Zij zullen de kinderen meenemen naar de wereld van de Jazzmuziek.
https://www.muziekschooloostgelderland.nl/

21.00 – 00.00 @ Gringo’s
Jan Terlouw Junior & The Nightclub
Op vrijdag 24 mei treedt Jan Terlouw Junior & The Nightclub vanaf 21.00 op in Gringo’s. Het verhaal van Jan Terlouw wordt verteld door middel van een album, liveshow en een comic. Terlouw Junior combineert jazz met zoete poprefreinen. De show is een ironische, Sin City-achtig wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De soundtrack van de show wordt gevormd door ‘tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica. Zoals Terlouw zelf aangeeft; ‘neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub’.
Kaarten zijn te koop via: www.gruitpoort.nl/djazzvibesjanterlouw

Zaterdag 25 mei

13.00 – 18.00 @ rondom de Grutstraat
Live muziek
Nederland kent veel jong talent op het gebied van muziek. Tijdens DjazzVibes krijgen zij de kans om hun geluid te laten horen in De Koepeltent op het Simonsplein.

15.00- 16.00 @ De Gruitpoort
Masterclass van Waylon voor de jongeren van DjazzVibes Academy
De jongeren van DjazzVibes Academy volgden sinds eind maart een traject waarin zij samen een band vormden. Onder leiding van muzikanten werkten zij toe naar de masterclass van Waylon. Waylon zal de jongeren gedurende de masterclass tips en trics geven voor een goede performance. Aansluitend zal de nieuw gevormde band samen spelen op DjazzVibes. Voor het bijwonen van de masterclass zijn slechts tachtig plekken beschikbaar.’
Kaarten zijn te koop via: www.gruitpoort.nl/djazzvibesmasterclass

15.00 – 21.00 @ Grutstraat
Live acts in de horeca in de Grutstraat
In het kader van DjazzVibes zijn er in verschillende horeca live acts. Het doel van DjazzVibes om een crossover aan te brengen in de muziekstijlen komt hierin duidelijk naar voren. Er is voor ieder wat wils. De programmering hiervoor verschijnt binnenkort hieronder.

21.15 – 21.30 @ Grutstraat
Slagwerkgroep Santola  
Slagwerkgroep Santola komt de Grutstraat opwarmen voor de headliners van DjazzVibes 2019. Als de muziek in de horeca stopt, dan begint Santola met swingende ritmes. Wij duimen voor bijpassend weer zodat we goed opgewarmd raken voor het vervolg van de DjazzVibes Zaterdag.

21.30- 22.30 @ Grutstraat 
Nicky Manuputty
Dit jaar mogen wij jullie voorstellen aan saxofonist Nicky Manuputty, de vroegere saxofonist van zangeres Do en nu al jaren als vaste muzikant bij de populairste zanger van Indonesië Glenn Fredley. Nicky zal met de heerlijke saxklanken de Grutstraat laten genieten.

23.00 – 00.00 @ Locatie nog onbekend 
Waylon
Waylon, zanger, performer en coach bij The Voice Of Holland, zal op zaterdagavond 25 mei een uur zijn mooiste liedjes en nummers van zijn muzikale helden spelen tijdens DjazzVibes 2019. In 2008 brak de zanger door met zijn album Wicked Ways. Daarna volgden er nog een aantal albums en trad hij twee keer op tijdens het Eurovisie Songfestival. Inmiddels heeft hij een grote theatertour met zijn live band op de planning staan. Maar eerst kan Doetinchem nog even van hem genieten!

Zondag 26 mei

12.00 – 14.30 @ Grutstraat
Traditionele DjazzVibes Brunch
Brunchen doe je tijdens DjazzVibes niet alleen, maar aan een tafel waaraan plek is voor ongeveer tweehonderd mensen. Merel Deijnen en haar team zorgen op zondag 26 mei vanaf 12.00 voor een heerlijke maaltijd. Tijdens het eten zal onder andere het Strijkers Kwartet van het Metropole orkest spelen. Dansers van Studio InDans zorgen daarbij voor een spektakel op tafel. Black Gospel Experience zal de brunch afsluiten met feestelijke opzwepende gospelnummers.
Kaarten zijn te koop via: www.gruitpoort.nl/djazzvibesbrunch

14.30 – 16.30 @ Catharinakerk
Workshop van Black Gospel Experience
Naast een optreden tijdens de brunch, zal het gospelkoor ook een workshop geven. Onder leiding van projectleider, zangarrangeur en koordirigent Clifton Grep zal het koor een bijzondere workshop verzorgen voor koren en andere belangstellenden. Hoe leuk is dat?! Samen zingen met de opzwepende vibes van het koor!
Kaarten zijn te koop via: www.gruitpoort.nl/djazzvibesgospel