Programma

Programma DjazzVibes 2023

Melody & Rhythm ft Janna Baerends

Bigband Melody & Rhythm is een regionale band uit de Achterhoek en repeteert in Aalten. In 2023 viert het orkest zijn 75- jarig bestaan en is daarmee één van de oudste bigbands in Nederland. Vele optredens zijn gepasseerd met gastsolisten zowel in de regio als daarbuiten. In deze rijke historie heeft de band een aanzienlijk archief aan muziek en repertoire opgebouwd: van stijlvolle jazz en swing, tot dansmuziek, latin en hedendaagse popmuziek. 17 enthousiaste en goed geschoolde muzikanten werken bijna wekelijks aan timing, stijleigen en specifieke kenmerken van het repertoire. Ook schuwt de band niet om experimentele en nieuw geschreven muziek uit te voeren. Dit alles gebeurt sinds vele jaren onder deskundige en bevlogen leiding van dirigent Sander Zweerink. Sander is in 1997 afgestudeerd aan het Conservatorium te Hilversum, Trompet lichte muziek. Sinds zijn studie speelt hij bij talloze orkesten en bands variërend van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Metropole Orkest tot Normaal en Cuby & the Blizzards.

Rubia Morena

Sunny & Chris Jager vormen de solide ‘backbone’ van de Nederlandse formatie ‘RUBIAMORENA’. in 2011 lagen de doelstellingen nog wel wat anders dan op dit moment in de tijd. ( 2023 ) Waar in het begin vooral veel akoestische covers werden gespeeld van onder andere Bill Withers, Aretha Franklin, Buena Vista Social Club, Etta James en Doris Day is de focus nu voornamelijk het eigen werk produceren in de studio.

Catchy groovy licks, funky gitaren maar ook ingetogen ballads. De teksten zijn vaak ( deels ) autobiografisch. De struggles van de menselijke psyche, aantrekken en afstoten of gewoonweg ‘Leef je mooiste leven’ zijn thema’s in de songteksten. ‘La Vie Est Belle haalde airplay door middel van een aantal free choices van Radio DJ’s op onder andere Q Music en 100%NL. Ook de eerste release ‘Jour d’Amour’ haalde Radio 1, 2 én 5. De song was direct na de finish te horen in de live verslaglegging van de Tour de France. Frits Spits pakte de single op en draaide ook de volgende release ‘Ze Zong Avignon’ in zijn programma de Taalstaat.

De songs worden nog steeds akoestisch aangevlogen; dat is écht de basis van de muzikale reis als het getrouwde stel aan een nieuwe schrijfsessie begint. Per nummer wordt samen de koers bepaald; deze is nu vooral funky waarbij analoge apparatuur de hoofdrol speelt. Vintage tape delays, Binson Echorec, Hammond orgel,  Fuzz pedalen uit de jaren 60, Fender twin Reverb versterker en niet te vergeten diverse boutique gitaar effecten zoals een Robotalk voor Stevie Wonder vibes uit de jaren 70 en een Fender 60’s Stratocaster.

2023 blijkt een echt ‘ turning point’ voor het duo waar muzikaal belangrijke keuzes worden gemaakt. De muziek veranderd, de band krijgt een naamswijziging en er wordt een nieuwe promotor aangesteld… Hou het in de gaten..

Power to the Pipo

Power to the Pipo serveert een onweerstaanbare cocktail van harde grooves en explosieve solo’s. Rauw, energiek, retefunky en altijd feest. In het najaar van 2021 presenteerden ze hun tweede album SPETTERS in een uitverkochte Merleyn. Hun eerste album LEIPE SHIT werd in 2018 gelanceerd in de Melkweg. In 2021 werd de band geselecteerd voor de Popronde.

De band groeide in de afgelopen jaren uit tot een populaire live act met bijna 200 optredens op de teller and counting.

Power to the Pipo speelde o.m. op: Popronde, de Parade, Jazz in Duketown, Jazz in de Gracht, Haarlem Jazz, Nacht van de Kaap, Amersfoort Jazz, Culture Nova en is vaste gast tijdens de Vierdaagse Feesten.

Rob van Barschot – Drums
Luc Pustjens – Basgitaar
Virgil Rerimassie – Gitaar
Michiel Sonnevijlle – Sax + FX

Tollak Ollestad

Tollak Ollestad is an American harmonica player, singer, keyboardist and songwriter. He is best known for his harmonica feature performance on the Northern Exposure tv series theme and on recordings by artists including Christopher Cross, Al Jarreau, Earth Wind and Fire, Natalie Cole, Gino Vannelli, Dave Grusin, and Billy Idol among others and his live performance with major touring artists.

Goya

Zand tussen je tenen, zout op je lippen, wind door je haren en Goya op de speakers. Superdansbare muziek, helemaal klaar voor het festivalseizoen. Welke tijd van het jaar het ook is. Het plezier druipt ervanaf en de liedjes nemen je mee naar de fijnste plekjes op de wereld. Oké, een beetje gezien door een roze bril misschien. Maar hé, mag het een keer? Het is wel tijd voor een lekkere tegenhanger!

De stijl? Tja, welke naam zullen we er eens aan geven … Gypsyfunk met bluesska, een vleugje rap, wat reggae en een tikkeltje soulsurfing.

Goya:
Evelien Scheers – zang
Nicolas Bardou – gitaar
Sjoerd Smeenk – piano & hammond
Dayenne Wielheesen – basgitaar & zang
Joël Groen – drums & zang

www.goyamusic.com

Mojo Man

“De naam Mojo Man gonst al enige tijd in het live circuit. Mojo Man maakt muziek voor een groot publiek. Denk aan Black Crowes met af en toe een flinke dosis Stax. Of zoals ze het zelf noemen; Balls and Horns. Een rock ‘n roll band met een 5-mans blazers sectie. De basis voor de band wordt in 2014 gelegd door tenorsaxofonist Reinier Zervaas en zanger/gitarist Marcel Duprix.

Er is bewust voor gekozen om live een sound te ontwikkelen die heel herkenbaar is maar toch afwijkt van de massa. Mojo Man krijgt uiteindelijk vorm in in een puur, ongepolijst recht-voor-zijn-raap collectief: een tienkoppig ‘music monster’. Groots, stevig en swingend. Ruim een jaar na het ontstaan neemt men in de Basement Studio, Den Haag het gelijknamige debuutalbum al op. De in relatief korte tijd opgedane ervaring op podia als die van, TT Assen, Blues aan de Zaan, Bluesfestival Hoogeveen, Big Rivers, Breda Jazz Festival, Parkpop, Bevrijdingsfestival Wageningen, North Sea Jazz Club, Boerderij etc. Blues Peer (BE), Rhythm & Blues Night Oosterpoort Groningen. e.v.a.,hoor je terug in de energieke sound van een goed op elkaar ingespeelde band.”

 

O Jam

Na de eerst single “Disco 2020”  en de afgelopen mei/juni uitgebrachte samenwerking met Ben liebrand “Running Away” staat OJAM de laatste tijd  in de belangstelling van nationale radiozenders zoals Radio 10, Sublime, 538 en NPO radio 2.

OJAM springt in op de huidige behoefte van aanstekelijke, dansbare Disco en Funk muziek!  Maar dan met origineel eigen werk! Voorjaar“23 komt er een nieuwe single met opnieuw een samenwerking met Ben Liebrand uit!

Reggie Washington & DJ Grazzhoppa

This eclectic/groove duo is influenced by current events, historic happenings & utilizing a wide variety of musical genres from the turntables with a healthy portion of edgy and funky solo groove BASS!

Reggie & DJ Grazzhoppa met in 2008 and played together since more than 15 years in different bands (Music of the Phrase, Rainbow Shadow, Jef Lee Johnson & Black Lives – from Generation to Generation).

Their influences comes from Thelonious Monk, Jay Dillah, Stravinsky, Nikki Giovanni, James Brown, Angela Davis, Serge Gainsbourg to name a few.

Tristan

Voordat Tristan op het wereldberoemde North Sea Jazz Festival staat (7 juli), zijn we enorm verheugd om ze eerst op ‘ons eigen’ DjazzVibes te zien!

Seven is alweer het zevende studio album van Tristan. Nummer 7 staat in ons geval voor vertrouwen, in combinatie met creativiteit en een positieve kijk naar de toekomst.

Als band voelen wij ons sterker en comfortabeler dan ooit. In dit nieuwe album zitten dan ook weer vele uren hard werk, maar vooral ook veel  plezier, lol bij het schrijven en opnemen van de nieuwe nummers.

Maar liefst 12 nieuwe songs zijn toegevoegd aan ons vocabulaire, en wij gaan dan ook met een frisse start weer ‘ on the road’ . Doen wat wij het liefste doen! Vanaf de bühne nemen wij ons publiek mee in een trip die wij beiden niet snel zullen vergeten . Songs met een positieve energie, sprankelende vocals & solo’s , powerful grooves, kortom iets wat je niet mag missen.

De songs zijn een plezier om live te spelen, en hebben voldoende ruimte om zich te ontwikkelen gedurende het concert en gedurende de tour. Dit maakt het dat ieder concert voor zowel ons publiek, als ons uniek wordt.

Inmiddels zijn we samen al op zoveel verschillende inspirerende plaatsen op de wereld geweest. En kunnen dan ook niet wachten om terug te keren naar deze verbazingwekkende oneindige reis binnen en buiten de muziek.

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt.  Dit alles geeft zangeres Jaycilee  de stevige basis waar haar prachtige warme soul-volle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound.

You want yo have a good time?
We’ve got you covered.

Janna Baerends

Janna Baerends is een jonge verhalenverteller die je oren spitst met haar geladen songs. Haar gedachten en gevoelens vinden weerklank in haar gitaar- en pianospel en warme zangstem. Geïnspireerd door songwriters uit de jaren zeventig, vermengt ze pop, jazz en folk op geheel eigen wijze. Met intieme shows in theaters DeLaMar, Betty Asfalt Complex, het Amphion en op NPO Radio 5, beroerde ze al vele toehoorders met haar songs over liefde, blijdschap, angst en maatschappelijke thema’s. Op dit moment schrijft ze aan haar eerste release.

Yara Beeks

Al voor haar versie van Hallelujah in 2016 op YouTube verscheen, richtte Yara zich op een carrière in de muziek. Na het meedoen en winnen van verschillende talentenjachten bracht Yara in 2018 haar eerste single Only Love uit. Dit was een samenwerking met de Engelse singer/songwriter Mike Toole waarmee zij meerdere tours heeft gedaan op Mallorca. Het is rond die tijd dat ze de style ontdekt die het beste bij haar past. Country muziek is een perfecte match voor haar heldere stem. In 2019 bracht Yara haar eerste eigen geschreven single The Long Road uit. Een lied dat het verhaal verteld over de lange weg die zij aflegt om de artiest te worden die ze wil zijn. Als singer/songwriter schrijft Yara over algemene dingen uit haar leven. Soms is muziek de beste troost zoals je kunt horen in haar single Last Tear. Op 21 mei 2021 verscheen haar nieuwste single Where Does The Time Go.

Jay Jay’s Border Jazzman

Opgericht door trombonist Jan (“Jay Jay”) Janssen in de
grensplaats (“Border”) Dinxperlo is dit enthousiaste orkest al
bijna 25 jaar een graag geziene gast in clubs en op festivals in
binnen en buitenland.

Jay Jay’s Border Jazzmen speelt traditionele jazz in Engelse
stijl, maar maakt regelmatig uitstapjes naar blues-, country- en
latin-muziek. Ook hits uit de jaren vijftig en zestig horen tot het
uitgebreide repertoire.

Verrassend is de grote rol van de close harmony-zang waarmee
een breder publiek dan alleen jazzliefhebbers wordt
aangesproken.

Bezetting:
Petro Wijnen: trompet en zang
Peter van den Bremen: klarinet, saxen en zang
Jac Meijs: trombone en zang
Rob Koch: banjo en gitaar
Etienne Bèyé: bas
Cor van Hoften: drums