DjazzVibes schenkt jazzmiddag aan ouderen

DjazzVibes schenkt jazzmiddag aan ouderen
30 april 2018 Gino

DjazzVibes schenkt jazzmiddag aan ouderen

DjazzVibes heeft afgelopen weekend samen met creatieve broedplaats De Gruitpoort en jazzvereniging Doe Jazz ’81 ‘De wondere wereld van de jazz’ cadeau gedaan aan ouderen. Het DjazzVibes Generationsprogramma, waaronder de jazzmiddagen in verzorgingshuis Schavenweide en het Senioren Ontmoetingspunt in het Brewinc vallen, brengt jong en oud in contact met jazz én met het ‘vuistlied’.

Muziekprofessional Allerd van den Bremen nam de ouderen met kinderen en kleinkinderen mee in De wondere wereld van de jazz. De geschiedenis en het ontstaan van de jazz kwam voorbij, waarbij door het publiek stevig werd meegezongen.  Op beide locaties werd ook ‘deze vuist op deze vuist’ gezongen ter voorbereiding op zaterdag 26 mei. Dan speelt Edwin ‘Ome Willem’ Rutten samen zijn Konrad Koselleck Big Band in de Grutstraat de ‘grande finale’ van zijn ‘vuistlied’ met zo veel mogelijk mensen.

Het Senioren Ontmoetingspunt ziet Van den Bremen graag nog eens terug komen. Bert de Wolf, bestuurslid van het ontmoetingspunt: “Het was een hele mooie middag. We hebben meteen nummers uitgewisseld en hopen dat hij nog eens terug kan komen voor nog zo’n middag. We hebben hier veel mensen plezier mee gedaan.”

Binnen het DjazzVibes Generations programma valt ook het educatieprogramma op 25 mei voor kinderen en jongeren. Basisschoolklassen kunnen een schoolconcert van de finalisten van het Prinses Christina Concours winnen. En ’s middags zijn er diverse masterclasses van professionals uit de muziekindustrie voor jongeren.

DjazzVibes is een driedaags muziekfestival, op 25,26,27 mei, in het centrum van Doetinchem. Dit jaar staan naast Edwin Rutte onder andere George Baker, Boris, Jeangu Macrooy, Jennie Lena, Zo! Gospel Choir, Peter Beets Trio met Eric Alexander (VS) en Steffen Morrison op het festival.