Weldoeners aan tafel in Bourbon Street

Weldoeners aan tafel in Bourbon Street
17 mei 2017 Gino

Weldoeners aan tafel in Bourbon Street

In het weekend van het DjazzVibes-festival (19, 20 en 21 mei) worden mensen die op vrijwillige basis goed doen voor de stad Doetinchem en haar inwoners uitgenodigd om aan te schuiven aan de 50 meter lange tafel die op zondag-ochtend in de Grutstraat zal staan.  

Tijdens DjazzVibes is de Grutstraat voor een paar dagen Bourbon Street; de wereldbekende straat in New Orleans die bekend staat om zijn diversiteit met al zijn stripbars, pubs en goede jazzclubs. Ook de Grutstraat is een straat met een divers aanbod van verschillende horecagelegenheden. Kenmerkend voor de Grutstraat is dat de verschillende horeca-ondernemers de eenheid en saamhorigheid willen bevorderen in de straat. Zo is het idee ontstaan om een 50 meter lange tafel in de Grutstraat neer te zetten die plek biedt aan 200 mensen.

De horeca-ondernemers hebben nieuwkomer BRO’od aangewezen om een mooie maaltijd te verzorgen. Men helpt elkaar verder met het leveren van serviesgoed, stoelen en het personeel. De maaltijd zal op zondag om 11:00 uur geopend worden door dominee Klaas Bakker. Daarna zal soulzanger Jared Grant, bekend van The Voice of Holland, op de lange tafel een show geven. Hij wordt begeleid door een voltallige live band.

 

Met hulp van het Naoberfonds kunnen 100 plaatsen gereserveerd worden voor mensen die op vrijwillige basis op allerlei manieren goede dingen doen voor de stad en haar inwoners.

Gino van Zolingen, mede-organisator DjazzVibes: “We zijn zeer verheugd dat wij dankzij het Naoberfonds mensen kunnen uitnodigen die zich op allerlei vlak vrijwillig inspannen voor een fijne stad en regio. Met een fijne maaltijd en een mooie muzikale show kunnen wij ook hen zelf even in het zonnetje zetten. Wij zijn er van overtuigd dat er daardoor veel nieuwe verbindingen zullen ontstaan en dat onze tafel daarmee elk jaar weer een paar meter groeit.”

Brunch at Bourbon Street is op zondag 21 mei van 11:00 uur tot 12:30 uur. Aansluitend is er een Gospelconcert in de Catharinakerk met het ZO! Gospel Choir, Berget Lewis en Rocco Ostermann. reguliere tickets zijn te bestellen op www.djazzvibes.nl/tickets. Zie ook voor verdere informatie over het festival www.djazzvibes.nl