JAZZ EXPRESS NAAR DJAZZVIBES

JAZZ EXPRESS NAAR DJAZZVIBES
4 mei 2017 Gino

JAZZ EXPRESS NAAR DJAZZVIBES

Prinses Christina Concours kiest weer voor Doetinchem

Doetinchem, 3 mei 2017

Op 15 en 16 mei staat de Classic Express van het Prinses Christina Concours in Doetinchem. De rijdende concertzaal wordt voor DjazzVibes omgedoopt tot Jazz Express.  In de week van het DjazzVibes-festival (19, 20 en 21 mei) kunnen leerlingen van de
basisschool op een interactieve manier kennis maken met de beginselen van jazzmuziek.

De komst van de Jazz Express is in samenwerking met Muziekschool Oost-Gelderland tot stand gekomen. De rijdende concertzaal wordt bij de Muziekschool aan de bizetlaan 1 in Doetinchem neergezet.

Henk Lubberdink, directeur Muziekschool Oost-Gelderland: “Het is fantastisch dat wij ook dit jaar met de Jazz Express op een leuke manier het enthousiasme voor muziek aan kunnen wakkeren bij jonge leerlingen van de basisschool.”

Feyo Sickinghe, directeur Prinses Christina Concours : “In de Jazz Express worden jongeren door jong talent betoverd door de kracht van jazz en improvisatie. Een geweldige ervaring die zij niet snel meer zullen vergeten. Daarmee willen wij zoveel mogelijk jongeren stimuleren om ook muziek te maken.”

Tadjiro Velzel (2001) die vorig jaar de eerste prijs heeft gewonnen op het Prinses Christina Concours en Sebastiaan van Bavel (1992) die o.a. een Edison heeft gewonnen in de categorie Jazz Nationaal zullen de interactieve voorstellingen geven in de Jazz Express.

Naast de ‘Jazz Express’ van het Prinses Christina Concours worden er in samenwerking met
Muziekschool Oost-Gelderland en creatieve broedplaats Gruitpoort op 19 mei masterclasses verzorgd voor muzikaal geïnteresseerden door professionals als Lean Robbemont (de drummer van Waylon), Maurits Boegman (producer Jazz Deephouse tracks)  en Lana Wolf (vocal coach).

Het festival staat in het teken van verbinding, verrassende cross overs en verschillende muziekstijlen. Het gaat om de ‘vibes’ die muziek bij mensen teweeg brengt. Jonge en oudere muzikanten, lokaal, nationaal en internationaal talent, van jazz tot soul tot gospel tot dance, het gaat elkaar allemaal vinden tijdens dit festival.

Meer informatie over het programma en de ticketverkoop is te vinden op de
website www.djazzvibes.nl

Tadjiro Velzel

Sebastiaan van Bavel