DJAZZVIBES STEUNT WAR CHILD

DJAZZVIBES STEUNT WAR CHILD
15 april 2017 michiel

Doetinchem, 15 april 2017

19, 20 en 21 mei vindt de 2e editie van het festival DjazzVibes plaats. Artiesten als Trijntje Oosterhuis, Sven Hammond en Berget Lewis komen dan naar Doetinchem. DjazzVibes verbindt zich deze editie aan War Child.

Het festival staat in het teken van verbinding, verrassende cross overs en verschillende muziekstijlen. Het gaat om de ‘vibes’ die muziek bij mensen teweeg brengt. Jonge en oudere muzikanten, lokaal, nationaal en internationaal talent, van jazz tot soul tot gospel tot dance, het gaat elkaar allemaal vinden tijdens dit festival.

De verbinding met War Child is gedreven vanuit het feit dat muziek een sterk middel is om oorlogskinderen te helpen. Het heeft een helende werking en helpt kinderen hun emoties non-verbaal te uiten. Muziek brengt mensen dichter bij elkaar en overschrijdt grenzen. Gino van Zolingen, mede-organisator: “Met jazz is het all about freedom. Daarom gaat ons festival ook goed samen met de visie van War Child: een toekomst in vrede voor alle oorlogskinderen.”

Tjipke Bergsma, directeur War Child: “Muziek is een belangrijke uitlaatklep voor kinderen in oorlogsgebied. Daarom is het één van de creatieve methodes die onze experts in de veertien landen waar War Child werkt zo graag inzetten. Muziek verbindt en tovert een lach bij kinderen op hun gezicht. En dat is helaas heel hard nodig.”

Namen die al vast staan zijn: Trijntje Oosterhuis, Sven Hammond, Berget Lewis, Zo! Gospel Choir, Rocco Ostermann, Tristan en Cool Dawn.

Net als vorig jaar is er ook een programma voor kinderen met de rijdende concertzaal ‘Jazz Express’ van het Prinses Christina Concours en worden er in samenwerking met Muziekschool Oost-Gelderland en creatieve broedplaats Gruitpoort masterclasses verzorgd voor muzikaal geïnteresseerden door professionals als Lean Robbemont, de drummer van Waylon.

Deze 2e editie wordt de horecastraat Grutstraat omgetoverd en omgedoopt tot Bourbon Street; de bekende jazzstraat in New Orleans. In de Catharinakerk vindt er een walking dinner plaats met Trijntje Oosterhuis. Op zondagochtend wordt er vóór het inmiddels traditionele gospelconcert aan een lange tafel gebruncht in Bourbon Street.

De 2e editie van DjazzVibes wordt mede mogelijk gemaakt door: Bax advocaten belastingdeskundigen, Van Egmond Groep, Logisz, Heilbron, Symbus, BW-Oost, de horeca uit de Grutstraat en Gemeente Doetinchem.